Terug
Artikel

Automatisch VOG koppelen?

Vraag je als organisatie nog handmatig een VOG aan voor een medewerker? Ontdek het alternatief voor dit proces met een volledig geautomatiseerde VOG koppeling van HubBI. In een tijd waarin technologische vooruitgang in rap tempo plaatsvindt, is het essentieel voor organisaties om hun operationele processen te stroomlijnen en te automatiseren.

IJK_DigDossiers.jpg

Het handmatig aanvragen van een VOG kan leiden tot inefficiënties, vertragingen en zelfs potentiële veiligheidsrisico's. Gelukkig biedt de AFAS-VOG koppeling, ontwikkeld door HubBI, een geavanceerde oplossing om dit proces te optimaliseren en te automatiseren.

Lees hier meer over de AFAS VOG-koppeling of ga direct aan de slag!

Uitdagingen bij het handmatige aanvragen van een VOG

  1. Tijdsintensief proces: Handmatig een VOG aanvragen vereist veel administratief werk, waaronder het verzamelen en verifiëren van persoonlijke gegevens, het invullen van screeningsprofielen en het verzenden van de output. Dit proces kan aanzienlijk veel tijd in beslag nemen, wat de efficiëntie van de HR-afdeling en het inwerkproces van nieuwe medewerkers vertraagt.
  2. Foutgevoeligheid: Handmatige processen zijn vatbaar voor menselijke fouten, zoals typfouten, verkeerde data-invoer en documentverlies. Dergelijke fouten kunnen leiden tot vertragingen in het verkrijgen van de benodigde VOG en zelfs tot misverstanden die de veiligheid in gevaar kunnen brengen.
  3. Gebrek aan real-time updates: Bij handmatige aanvragen ontbreekt vaak een gestroomlijnde communicatie tussen HR-afdelingen, medewerkers en de betrokken instanties. Hierdoor blijft het proces vaak ondoorzichtig en is het moeilijk om de status van de aanvragen in real-time te volgen.

De voordelen van de AFAS-VOG koppeling

De AFAS-VOG koppeling in HubBI biedt een moderne oplossing voor de uitdagingen die gepaard gaan met handmatige VOG-aanvragen. Deze geautomatiseerde oplossing brengt de volgende voordelen met zich mee:

  1. Efficiëntie: De koppeling integreert naadloos met AFAS en stroomlijnt het VOG-aanvraagproces. Bij de inrichting wordt rekening gehouden met het bestaande onboardingsproces. Daarnaast wordt in AFAS een VOG profiel ingericht, bestaande uit een screeningsprofiel, risicogebieden en functieaspecten. Hierdoor wordt het administratieve werk verminderd en kunnen aanvragen sneller worden verwerkt. Ook zijn periodieke aanvragen een fluitje van een cent. 
  2. Nauwkeurigheid: De automatisering minimaliseert menselijke fouten door de juistheid van gegevens te waarborgen. Dit vermindert vertragingen en zorgt voor een betrouwbare aanvraagprocedure.
  3. Real-time tracking: Met de AFAS-VOG koppeling kunnen organisaties de status van VOG-aanvragen in real-time volgen, wat leidt tot transparantie en betere planning.
  4. Veiligheid: De gegevens worden veilig en conform de geldende privacyregelgeving verwerkt, wat de veiligheid van zowel de medewerkers als de organisatie waarborgt.
AFAS VOG-koppeling

Optimaliseer HR-processen en verbeter veiligheid

In een tijd van digitalisering en automatisering is het handmatig aanvragen van een VOG een inefficiënte en risicovolle praktijk. De AFAS-VOG koppeling biedt een moderne oplossing om dit proces te optimaliseren en de genoemde uitdagingen aan te pakken. Door over te stappen op geautomatiseerde oplossingen kunnen organisaties hun HR-processen verbeteren, de veiligheid waarborgen en kostbare tijd en middelen besparen. Kies voor efficiëntie, nauwkeurigheid en veiligheid door de AFAS-VOG koppeling te integreren in jouw organisatie. Zo blijf je vooroplopen in een snel veranderende zakelijke omgeving. 

Dit is een HubBI-oplossing. Ben je benieuwd wat HubBI nog meer voor jou kan betekenen? Dan is de Masterclass Ontdek het gemak van versnellen met HubBI op dinsdag 28 november iets voor jou! Meld je hier gratis aan. 

Liever jouw vraag persoonlijk stellen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de benodigde informatie.

Start gratis met HubBI en ontdek het gemak van versnellen

Probeer gratis Stel een vraag