Terug
Artikel

In ontwikkeling: De ONS-koppeling waar je wel iets aan hebt!

Door vergrijzig in Nederland neemt de vraag naar zorg de komende jaren alleen maar verder toe zal nemen. Vaak wordt er alleen gekeken naar wat dit betekent voor het aantal mensen aan het bed, maar wat betekent dit voor de personeel en- salarisadministratie van zorginstellingen? Gemiddeld 40% van de werkzaamheden bestaat uit (administratieve) verantwoording afleggen van de werkzaamheden.

IJK_7590.jpg

De administratieve druk is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Want meer zorg betekent indirect meer verantwoording en dus meer administratie. Daarnaast zijn het aantal stafmedewerkers de laatste jaren alleen maar afgenomen. Hierdoor neemt de belasting voor de huidige stafmedewerkers alleen maar toe. De uitdaging is hoe kun je hetzelfde werk of misschien wel meer werk efficiënt uitvoeren met minder personeel?

In dit artikel zoomen we in op een specifiek voorbeeld op administratief niveau: ONS-Nedap.

Het werk in de praktijk

Er zijn verschillende knoppen waaraan gedraaid kan worden door zorginstellingen. Binnen de zorg wordt er veel gewerkt met ONS-Nedap. Zoals ONS zelf op hun website aangeeft 1.500 zorginstellingen en 300.000 zorgmedewerkers. Daarnaast werken er in 2022 ongeveer 750 zorgorganisaties met AFAS. Dit betekent dat er veel zorginstellingen met ONS-Nedap én AFAS werken. Al deze zorginstellingen en medewerkers ervaren dagelijks de context zoals in de vorige alinea’s geschetst. 

HubBI hubt het voor de zorg

Voor al deze zorginstellingen hebben we een oplossing ontwikkeld die verder gaat dan alle oplossingen die vandaag de dag op de markt zijn. Hiermee helpen we stafmedewerkers in het verwerken van bijvoorbeeld NAW-gegevens vanuit AFAS naar ONS, maar ook het automatisch verwerken van ORT-bestanden uit ONS naar AFAS. Dit zorgt ervoor dat staf meer tijd zal overhouden om aandacht te geven aan werkzaamheden op tactisch gebied. Hiermee maken we het onmogelijke, mogelijk met HubBI. 

Visuele weergave van de werking van een HubBI koppeling met AFAS en een derde systeem

Als stafmedewerker weet je als geen ander welke handelingen je moet uitvoeren om de administratie tussen twee systemen in goede banen te leiden. 

Functionaliteit
van AFAS naar ONS
Functionaliteit
van ONS naar AFAS
Gebruikers accountbeheer medewerkersSalarisexport
Verlofrecht in AFAS bepalen en vervolgens overnemen in ONSGebruikers accountbeheer personen (cliënten)
Verzuimmeldingen van AFAS naar ONSDeclaraties in AFAS verwerken - in AFAS intern facturatie - via abonnement
 Jaarrekening Wat is de stand van vakantie en compensatie uren per 31-12 vertaald naar euro's. Door vertalen naar journaalpost

 

Meer weten over welke tijdswinst HubBI voor jouw organisatie kan opleveren? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de benodigde informatie.

Start gratis met HubBI en ontdek het gemak van versnellen

Probeer gratis Stel een vraag